sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kuvapläjäys

Tässä on nyt taas tovi vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Päivitykset ovat jääneet vähemmälle, sillä iltaisin sitä on ollut niin naatti, ettei ole tietokonetta jaksanut avata. Mutta nyt on sellainen päivä, että ehtii, jaksaa ja huvittaa. :)

Miehet pääsivät jokin aika sitten talousrakennuksen laudoituksen kimppuun. Joskin homma tyssäsi muiden kiireiden takia tähän, mutta eiköhän se taas lähipäivinä pääse jatkumaan kun muut hommat saadaan valmiiksi.

Itse askartelin vanhemman polveni kanssa märkätilojen valupohjat valmiiksi lattialämmitysasennusta ajatellen. Välillä oli kyllä aikamoista palapeliä. Tähänkin kohtaan vaatehuonetta päätin ottaa tällaisen kunnianhimoisen lähestymistavan = 9 läpivientireikää yhdessä levyssä. Osuuko kohdilleen?

Osui!

Päivä meillä meni kun näitä palapelejä kasailtiin, mutta tulipahan tehtyä. Tässä kuvassa etualalla meidän isompi vessa ja taka-alalla pieni vaatehuone, jonne myös pari jakotukkia ja sähkökaappi sullotaan.

Ja tässä pesuhuone oikealla ja sauna vasemmalla.

Töihin raksalla tuli muutaman päivän tauko kun lähdettiin isännän kanssa hakemaan ikkunat ja ovet puusepältä. Yön yli reissu oli tosi hyvä tauko kaikesta! Pienin raksamies jäi hoitoon ja me saatiin körötellä kuorma-autolla omissa höpinöissämme ilman mitään järjellistä ajateltavaa tai puhuttavaa. :D Ja saatiin jopa kuorma turvallisesti perille!

Heti reissun jälkeen alkoikin kuorman purku ja ikkunoiden sekä ovien asennus. Ovet menivät paikoilleen kahdessa päivässä pienen harjoittelun jälkeen. Ikkunoidenkin kanssa piti ensin hieman hommaa opetella, mutta hyvin lähti rullaamaan. Ensimmäisenä päivänä ikkunoita asemoitui viisi. Itsehän en saanut mitään aikaiseksi kun vaan jännitin miten ikkunat sopii ja miltä ne näyttävät. Ja kun jännitys helpotti, alkoi ihastelu. Sen kus tuijottelin vain... Noh, sain minä vähän tuota lattiahommaakin edistettyä, mutta aika tehottomasti. :D

Ja ovetkin ovat niiiiiin nätit...

Vähän lähikuvaa listaprofiilista! Etuovi on samanlainen pariovi, joskin lasit ovat hieman matalammat. Meillä ei ole eteisessä ikkunaa, joten siksikin oli välttämätöntä saada melko laajalti lasitetut ovet siihen.

Ikkuna-asennusten toinen päivä olikin sitten hurjaa menoa! Neljän ukon ja allekirjoittaneen voimin ikkunoita tupsahteli paikoilleen hurjaa tahtia. Saldona 11 ikkunaa ja yksi korjattu oven korkeus.

Karmeja oli siellä sun täällä ja kovasti koitettiin pitää järestystä yllä, minkä karmin lasit kuuluvat mihinkin. Käsityönä tehdyissä ikkunoissa kun on esim. sormihakojen sijainneissa pientä heittoa ikkunoiden välillä ym. Ei mitään suurempaa, tarkkaa työtä on puuseppä tehnyt. Mutta pieniä juttuja.

Ikkunoita joka paikka täynnä...


Toinen puoli erkkeristä valmiina! Voivoi... Niin hienot! Ja niin paljon pestäviä ruutuja... :D

Sehän alkaa näyttää jo ihan talolta! Vielä kun säät paranisivat ja päästäisiin katon asennushommiin, niin alkaisi olla jo kaikin puolin valmiimman näköinen ulkopuolelta!

Ensi viikolla pistetään loput ikkunat paikoilleen ja pistetään alapohja valmiiksi lattialämmitysputkia varten. Niiden asennus on torstaina! Seuraavalle viikolle pitääkin sitten tilata jo lattialaudat! Josko parin kolmen viikon sisään päästäisiin jo iv-kanaviston kimppuun! Sen jälkeen siintääkin jo väliseinä/sähköhommat!

1 kommentti: