keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Yksi askel eteen, kaksi taakse

Normihomma... Amatööriraksaajat tekee ja sitten purkaa. :D Kerta toisensa jälkeen. Viime viikolla koitettiin saada eteisen ja erkkerin lattioita osumaan samaan linjaan, jotta eteinen, köökki, olohuone sekä erkkeri olisivat kaikki samaa lattiaa. No ei onnistunut. Ihan sama mitattiinko nauhamitalla vaiko laserilla, niin aina oli joku vinossa ja jo kertaalleen mitattu taas vinksallaan. Lopputulemana purettiin sekä eteinen että erkkerin nurkka, koska "hyvin tarkistettu" oli jotain ihan muuta. Tämä viikko on nyt sitten mennyt sitä korjaillessa. Mutta nyt ei ole voinut säistä valittaa!! Ihanaa kun raksalla pärjää ilman takkia. Portailla (HOX HOX!!) istuessa tulee jopa kuuma!

Tosiaan! Isännän vanhemman polven kanssa askarreltiin viime viikolla portaat taloon! Nyt on huomattavasti tukevampaa kulkea kuin aiempia harkkoportaita pitkin. :) Vielä kun saisi etupeitelaudat paikoilleen, niin olisivat paremmin katseen kestävät. Mutta toimivat ovat ja niillä on oikein mukava istuksia taukoa pitämässä auringosta nauttien.


Ja kun portaat saatiin, piti heti hankkia myös kukat. :)

Lattiahommien edistymisen myötä piti ottaa myös tiiliseinän oviaukosta tukipuut pois. Sormet ristissä jännättiin, mutta siinähän tuo oviaukon ylitys pysyi ilman tukiakin. :D

Isäntä askarteli tänään(kin) märkätilojen valumuottien kimpussa. Ihan vielä ei olla valua tekemässä, mutta ympäröivien huoneiden lattioiden myötä on hyvä tehdä nämäkin valmiiksi.

Kodinhoitohuone sai tänään paperit niskaansa. Paperi teipattiin tiiliseinään kiinni koolauspuiden väliin, koska koitetaan tehdä tuo lattian ja tiiliseinän liitos ilman jalkalistaa. Olisi tylsän näköinen tuommoinen vihreä teippi jos vilkkuisi lattian yläpuolella. :D

Ja tässä taas tämä kirottu purkamiskohde, joka nyt siis asettui kohdilleen! Jippii!! Meinattiin jo jossain vaiheessa vaan antaa olla ja tehdä liikuntasauma eteisen ja olohuoneen väliin, mutta onneksi päätettiin sittenkin purkaa ja tehdä uudestaan. Koska onhan tuo nyt ihan järjettömän hienon näköinen, kun yhtenäinen lautalattia jatkuu pitkin kaikkia "avoimia" tiloja.

Erkkerifiilistelyjä... :)

Muutakin pientä on tapahtunut, kuten sähkökeskus löysi lopullisen paikkansa autokatoksen seinästä. Isäntä myös kiinnitteli vanhemman polvensa kanssa varaston seinään lisää rimoja. Nyt kun saataisiin iv-tarvikkeiden tarjouspyynnöt liikkeelle, paperihommat runkokatselmuksen osalta kuntoon, kattopellit tilaukseen ja pari muuta juoksevaa asiaa hoidettua, niin oltaisiin taas ihan hyvällä mallilla hommien kanssa. Isännällä alkoi myös kesäloma, joten mitäpä tässä sitten muuta tehtäisiinkään kuin rakennettaisiin. Onneksi isyysvapaiden myötä tuo on lomilla enempi vähempi koko kesän. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti