sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kattohommia - Osa 1

Tällä viikolla saatiin talousrakennukseen vihdoin ja viimein vesikate päälle. Päädyttiin tiivisaumabitumiin ihan vain sen hinnan ja helppouden myötä. Eikä se kyllä pöllömmän näköinenkään ole. Alkuunsa havittelin perinteistä kolmiorimakatetta, mutta kyllä tämä vaan oli nyt meille parempi vaihtoehto. Nopea asentaa ja halpa. Eikä pahemmin turhia saumoja.

Mutta ennen asennushommia piti maalailla otsalautoja. Tämä homma jatkuu edelleen, koska itse talosta uupuu suurin osa laudoista. Samalla tulee maalattua talousrakennuksen nurkkien sekä ikkunoiden ja ovien peitelautoja. Onpahan sitten valmiina kun/jos niitä josain vaiheessa ehtii napsia kiinni.

Itsekin uskaltauduin katolle katteen asennuspäivänä. Tässä vaiheessa uskalsin tasan tarkkaan istua paikoillani ja ihmetellä meidän pressusekamelskaa yläilmoista. Toim. huom. Pressut ovat edelleen paikoillaan Kiira myrskyn jäljiltä!! Noh, alkavalla viikolla nekin lähtevät ihan toivotusti ja tekevät tietä pelleille.

Ensimmäiset vuodat olivat harjoittelua, mutta siitä se sitten lähti. Käytiin aamulla hakemassa huopanaulain, ja täytyypi sanoa, että olipa taas hyvin tuhlattu satanen. Auta armias miten hidasta tuo homma olisi ollut vasaran tai ruuvinvääntimen kanssa...

Nättiä tasaista pintaa. :) Toivotaan vain, ettei rakennustarkastaja kovasti urputa. Lupakuvissa kun lukee katon värinä tummanharmaa, mutta grafiitinmustaa nyt pistettiin. Ei tuohon olisi mikään hailakka harmaa sopinut punamullan kaveriksi...

Harjan pituus on 13,8 metriä ja lappeen pituus vähän alle 4 metriä. Koko katon bitumien laittoon meni aikaa noin 4 tuntia. Kun alun harjoitteluvaiheesta päästiin eroon, homma sujui tosi ripeään. Ja kun itsekin uskaltauduin vallan työskentelemään katolla, niin saatiin hyödynnettyä kolmet käsiparit.

Alkaa olla paineita maalata tönö loppuun. :D Olisi jo aika nätti kun pääsisi kaksivärisyydestä eroon...

Huomenna alkaa siis talon katon valmistelu peltejä varten. Pellit ja kaikki muut härpäkkeet saapuivat raksalle torstaina, joten ei muuta kuin hommiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti